Apakah Panjang dan Liltan Zakar?

Setiap kali bila kita kata mengenai zakar anda mungkin pernah mendengar istilah panjang dan lilitan. Ia menggambarkan saiz zakar, tetapi adakah anda tahu apa yang melibatkan kedua-dua istilah ini? Dah cukup jelas, tetapi lebih baik diterangkan kepada orang yang tidak tahu.

Panjang zakar ialah panjang zakarnya, bermula dari pangkal dekat perut ke ujung kepala zakar.

Lilitan zakar merupakan betapa tebal zakarnya. Lilitan lebih besar apabila zakar didirikan kerana aliran darah yang lebih besar memasuki zakar dan menjadikannya lebih besar.

Panjang dan lilitan zakar adalah penting kerana ia akan menghasilkan pengalaman seksual yang memuaskan. Banyak kajian dijalankan kini dan penyelidikan dibuat untuk mendapat jawapan mana yang lebih penting – panjang atau lilitan. Sesetengah wanita lebih suka panjang zakar pasangan mereka, tetapi ada juga wanita yang lebih memperhatikan lilitan. Ramai yang masih tertanya-tanya bagaimana seseorang lebih baik daripada yang lain.

Tidak ada jawapan mudah untuk soalan kompleks ini – mana satu lebih penting? Walaupun ramai orang percaya bahawa panjang zakar adalah ukuran yang paling penting – sebenarnya tidak semestinya benar.

Malah, mungkin lilitan zakar lebih penting daripada panjang ketika hubungan seks yang menyenangkan.

Ini kerana zakar tebal kemungkinan akan merangsang wanita dengan lebih, sebab wanita mempunyai banyak ujung saraf yang mengelilingi pintu masuk vagina mereka. Zakar yang panjang dengan lilitan yang lebih kecil tidak akan merangsang saraf. Dan juga, tak banyak punca saraf di dalam saluran vagina wanita berbanding dengan pintu masuk vagina. Itulah sebabnya ramai wanita lebih suka zakar yang lebih tebal kerana mereka lebih mudah dirangsang dan mereka lebih mudah mencapai orgasme.

Malah, mungkin lilitan zakar lebih penting daripada panjang ketika hubungan seks yang menyenangkan.

Panjang zakar bukanlah sesuatu difikir oleh wanita, walaupun kebanyakan lelaki bimbang tentang hal ini. Fakta menarik adalah kedalaman vagina wanita yang jauh lebih pendek daripada purata panjang zakar. Ini bermakna bahawa wanita akan dirangsang, jadi panjang bukan pekara yang anda perlu bimbang. Ia melainkan jika anda mempunyai zakar mikro, yang merupakan isu lain.

Kedua-dua panjang dan lilitan zakar adalah kategori yang boleh berubah. Panjang zakar boleh diperpanjang dengan mengambil makanan tambahan atau menggunakan alat. Sama dengan lilitan zakar. Kini anda boleh menemui banyak produk berkualiti di pasaran yang boleh meningkatkan panjang dan ketebalan zakar. Sesetengah pam zakar yang baik menggunakan daya sedutan untuk menjadikan zakar anda lebih besar. Sekiranya anda tidak berpuas hati dengan panjang dan lilitan zakar anda, dicadangkan untuk mencuba beberapa produk yang sangat baik ini.

Lelaki biasanya ingat zakar yang lebih panjang dan tebal adalah sesuatu yang menarik perhatian wanita dan sebahagiannya adalah benar. Zakar yang lebih panjang dan tebal memberikan keyakinan kepada lelaki dan keyakinan yang lebih kuat terhadap keupayaan seksualnya. Anda tidak perlu malu jika saiz zakar anda tidak besar, kerana anda tidak bersendirian. Sebab, sebenarnya ramai lelaki mempunyai masalah yang sama, tetapi ini adalah masalah yang akan dapat diselesaikan dengan mudah.

Dulu kita bercakap mengenai panjang dan lilitan zakar dianggap tabu, tetapi kini kita bercakap mengenai saiz zakar adalah sesuatu yang sangat normal. Bagi mereka yang berpuas hati dengan panjang dan ketebalan zakar mereka mereka adalah lelaki yang lebih menikmati seks. Banyak terapi seks menekankan pentingnya lilitan dan panjang zakar dan kesannya terhadap kehidupan seks orang. Anda juga boleh berunding dengan beberapa pakar untuk mendapatkan lebih banyak maklumat tentang bagaimana anda boleh memperbaikinya.

Perkara penting yang perlu diingat adalah bahawa tidak ada panjang atau lilitan zakar yang paling baik. Ia adalah sangat subjektif dan berbeza dari satu orang ke yang lain. Apa yang dianggap besar dan tebal mungkin tidak sama jika berbanding dengan orang lain. Jadi, cuba tidak membandingkan diri dengan orang lain. Jika panjang dan lilitan adalah perkara yang anda bimbang, maka anda harus tahu bahawa anda mempunyai banyak pilihan yang lain untuk membetulkannya.

Apakah Panjang dan Liltan Zakar?
Rate this post

Bayu Anuar

Practicing urologist. Hello everyone, I am very glad that you are reading my articles. In them you will find a lot of useful information and tips. To contact me, write to me in the mail or in the comments.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment